Home

Achtergrond

Grote problemen in Californië door noodweer

In de Amerikaanse staat Californië zijn grote problemen ontstaan als gevolg van noodweer, zo meldt de Los Angeles Times vandaag op de website.

De lokale autoriteiten hebben bewoners van meer dan duizend huizen opgedragen te vertrekken wegens zware regenval.

Door aanhoudende regen staan veel straten onder water en is er een groot gevaar op modderstromen. Toch weigeren veel bewoners hun huizen te verlaten. Duizenden huishoudens zitten zonder electriciteit. Twee passagiersvliegtuigen werden getroffen door de bliksem, maar konden veilig landen. Meteorologen waarschuwen voor tornado's.

Het noodweer is het hevigst in de stad Los Angeles, de op een na grootste stad van de Verenigde Staten. De winterstormen houden al sinds dinsdag aan en zwakken de komende dagen af. Het hevige weer wordt verzoorzaakt door El Niño. Dit weerfenomeen komt gemiddeld eens in de drie tot zeven jaar voor. El Niño veroorzaakt een sterke opwarming van het zeewater langs de kust van Californië, die de lokale atmosfeer in beroering brengt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.