Home

Achtergrond

Groningse dierenambulance draait overuren

De strenge vorst van de afgelopen tijd bezorgt de dierenambulances in de provincie Groningen topdrukte.

Ambulancepersoneel is dagelijks druk in de weer met het ophalen van verzwakte en ondervoede dieren, zo meldde een woordvoerder van de Groningse Dierenbescherming dinsdag.

Volgens de zegsman gaat het alleen al om enkele tientallen vogels, waaronder reigers, meerkoeten en jonge buizerds, die door de sneeuw en dichtgevroren wateren nauwelijks nog eten kunnen vinden en daardoor zwaar ondervoed worden aangetroffen.

Ook zwerfkatten hebben last van de kou, merkt de Dierenbescherming. Eind vorig jaar en begin dit jaar werden er bij de asiels in de provincie ongeveer tien uitgedroogde katten binnengebracht. De beesten hebben grote moeite met het vinden van niet bevroren water, verklaart de woordvoerder.

Het niet kunnen vinden van eten levert ook problemen op voor reeën. Afgelopen twee weken werden in de provincie Groningen meer dan tien herten aangereden die op zoek waren naar voedsel.

Volgens de woordvoerder heeft de extra drukte nog niet tot problemen geleid en kunnen de ambulances het werk nog goed aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.