Home

Achtergrond

Groen licht voor centrale verkoop Italiaanse appels

De leden van de Italiaanse Zuid-Tiroolse Associatie van Fruitcoöperatie, VOG, hebben ingestemd met een nieuwe structuur die de verkoop van hardfruit centraliseert.

In het nieuwe model loopt de verkoop van appels en peren van de circa twintig coöperatie alleen nog via VOG. Nu bepaalt VOG onder meer de verkoopprijs en kwaliteit van het fruit. Zo ontstaat de grootste Europese verkooporganisatie van hardfruit.

De marktomstandigheden maken de levensvatbaarheid van een zelfstandige coöperatie moeilijk, stelt VOG-directeur Herhard Dichgans in Fruchthandel Magazine. "Het nieuwe model is aangepast op Europese wetgeving en voldoet zo aan de voorwaarden om de status van een producentenorganisatie te behouden."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.