Home

Achtergrond 3 reacties

Groei biologisch glasgroentenareaal blijft uit

De verwachte groei van het biologisch glasgroentenareaal blijft uit.

Na de problematische afzet in 2009 gingen partijen in de biologische afzet nog uit van een uitbreiding van het areaal door groei van bestaande bedrijven. Nu blijkt dat twee middelgrote bedrijven stoppen. Volgens Gert Kögeler, commercieel directeur van handelsbedrijf gaat het in ieder geval om één biologisch komkommerbedrijf dat levert aan Eosta. "Daar zakt het areaal twee hectare, we verwachten groei bij trostomaten en paprika door uitbreidingen."

Ook Arend Zeelenberg, ketenmanager biologische glasgroente, denkt dat de stoppers de uitbreidingsplannen compenseren en groei uitblijft. De campagne om gangbare bedrijven te stimuleren om te schakelen is voor glastuinders stil gezet. "Het seizoen 2009 was te mager", stelt hij.

Volgens Kögeler is de vraag uit de biologische markt in Frankrijk en Oostenrijk goed. Ook het handelsbedrijf Zann signaleert een grotere buitenlandse vraag en is in gesprek met een aantal gangbare telers. Volgens Zeelenberg is er geen grotere belangstelling bij gangbare telers voor biologisch.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank Bouman

  Biovak Zwolle was verdubbeling van bezoekers en standhouders en volgens uw schrijven toen verdubbeling van de !?

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Dus, vraagt Peter Jens? Dus blijkt dus dat dus zelfs een kleine markt met een vrij vaste klantenkring niet ontkomt aan een economische ratrace, dus.== Knipoog.==

 • no-profile-image

  peter jens (biologica)

  dus?

Of registreer je om te kunnen reageren.