Home

Achtergrond

'Grieken bezuinigen niet genoeg'

Het plan van de Griekse regering om dit jaar 10 miljard euro te bezuinigen is onvoldoende, stelde voorzitter Jean-Claude Juncker van de euroministers maandag.

Hij noemt het plan, dat vrijdag is gepresenteerd, een goede eerste stap. De Griekse overheid zit diep in de financiële problemen. Het begrotingstekort bedroeg vorig jaar bijna 13 procent van het nationaal inkomen. Dat is ver boven de EU-grens van 3 procent. Ook de staatsschuld is gierend uit de hand gelopen. Andere landen met de euro zijn bevreesd, omdat de Griekse problemen de euro instabiel kunnen maken.

Minister Wouter Bos (Financiën) zei bij binnenkomst bij het euroberaad maandag dat de Griekse regering "zich bewust is van de verantwoordelijkheid om de financiën op orde te brengen. En ze beseffen terdege dat ze uiteindelijk de problemen zelf moeten oplossen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.