Home

Achtergrond 1 reactie

'Grenzen bodemdaling niet overschreden'

De extra zoutwinning in het noordwesten van Friesland door het bedrijf Frisia heeft niet geleid tot een bodemdaling die maximaal geldende grenzen overschrijdt.

Op het moment dat deze grenzen wel worden overschreden, moet Frisia stoppen met de productie. Dat heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vrijdag geschreven in antwoord op Kamervragen. De minister gaf Frisia op 7 januari toestemming om maximaal 100.000 ton extra zout te winnen in het Friese Barradeel. Ze deed dat op nadrukkelijk verzoek van Rijkswaterstaat wegens een tekort aan strooizout.

Door het boren daalt de bodem, wat kan leiden tot problemen met de waterhuishouding. Onder meer de Friese Milieu Federatie heeft zorgen geuit daarover. Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA) had gevraagd of er ook alternatieven zijn om aan strooizout te komen. Van der Hoeven zegt in de brief dat andere locaties in beeld zijn voor toekomstige zoutwinning: onder de Waddenzee en op land ten oosten van de huidige winning.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    natuurboer

    Waar blijft al dat zout? Het is bekend dat hogere concentraties zout in het milieu, schadelijk voor het milieu kan zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.