Home

Achtergrond

Greenery: Baarda geen lid

Het Britse tomatenbedrijf John Baarda wordt geen lid van The Greenery.

Eerder werd bekend dat The Greenery producten van Baarda zal afzetten. The Greenery laat echter weten dat de overeenkomst nog niet getekend is. Een woordvoerder: "We doen geen uitspraken zolang het boekenonderzoek nog loopt." Daarmee blijft onduidelijk waarom Baarda geen buitenlands lid wordt. Dat beleid voor buitenlands lidmaatschap blijft ongewijzigd onder de structuurwijziging die de afzetorganisatie nu ondergaat.

Dat betekent volgens de woordvoerder niet dat de afzetorganisatie nu Baarda overneemt. "Het gaat niet om een boekenonderzoek bij overnames, maar om gepaste zorgvuldigheid bij het opstellen van de overeenkomst."

Eerder werd al bekend dat met de overeenstemming huisbankier HSBC Baarda een kapitaalinjectie geeft om de uitbreiding van het moderne complex in de buurt van Billingham af te ronden. Daar teelt Baarda tomaten op warmte en CO2 van omliggende industrie. Volgens Britse bronnen is Baarda voor The Greenery mogelijk net zo belangrijk als als Thanet Earth voor FresQ. Britse winkelketens willen dat volumes deels met Brits product worden ingevuld.

Of registreer je om te kunnen reageren.