Home

Achtergrond

'Goede voornemens voor geld en gezondheid'

Nederlanders maken vooral goede voornemens om hun gezondheid te verbeteren en om geld te besparen. Dat blijkt uit een onderzoek van bank en verzekeraar ING in samenwerking met onderzoeksbureau Kien. In de laatste week van 2009 beantwoordden dagelijks gemiddeld 60.000 respondenten vragen over goede voornemens op de website van ING.

Bijna de helft van de Nederlanders wil gezonder leven en heeft minder snoepen of snacken dit jaar als prioriteit. Stoppen met roken wordt gezien als beste manier om geld te besparen. Ruim een kwart van de Nederlanders heeft een financiële motivatie voor de goede voornemens.


In totaal denkt twee derde van de ondervraagden dat met goede voornemens geld bespaard kan worden. Naast stoppen met roken kan dat in hun ogen het best door minder impulsieve aankopen te doen, prijsbewuster te winkelen, vaker de fiets te nemen in plaats van de auto en door een (nieuwe) baan te vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.