Home

Achtergrond

Goede prijs Freesia door lage aanvoer

De Freesia-aanvoer lag vorige week op de bloemenveilingen fors lager dan de week daarvoor.

Ook ten opzichte van vorig jaar werden ruim 25 procent minder stuks aangevoerd. De gemiddelde prijs doet het daardoor erg goed met € 0,20. FloraHolland Naaldwijk noteerde een aanzienlijk lagere aanvoer van nu in totaal 1,5 miljoen stelen. Dat resulteerde in een dezelfde middenprijs. Daarmee lijken vraag en aanbod op de klok uitstekend in evenwicht.

Soorten als 'Purple Rain', 'Alladin' en 'White River' staken daar nog weer een dubbeltje bovenuit. Iris deed het minder goed. De ruim 1,2 miljoen stuks die op de veilingen werden aangevoerd brachten gemiddeld € 0,10 op en dat is magertjes. Van Amaryllis werden bijna 900.000 stelen aangevoerd. Dat is 12 procent minder dan vorig jaar en 25 procent minder dan een week eerder. De gemiddelde prijs was met 8 dubbeltjes gelijk aan vorig jaar en 3 stuivers beter dan vorige week.

Bij FloraHolland werden ruim 2 miljoen narcissen met blad vermarkt. Die gingen voor € 0,11 van de hand. Dezelfde prijs als een week eerder. Gezien de uitbreiding van 26 procent binnen een week en 9 procent meer dan vorig jaar was dat geen tegenvaller.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.