Home

Achtergrond

Giro 555 ruim 100 miljoen

Op giro 555, voor de slachtoffers van Haïti, is inmiddels ruim 100 miljoen euro binnengekomen.

Dit is inclusief de bijdrage van 41,5 miljoen van minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdag bekendgemaakt. Het geld wordt binnen drie tot vijf jaar besteed, zo beloven de aangesloten hulporganisaties. De nationale actie voor Haïti loopt nog door tot en met 26 februari.

De hulporganisaties zeggen dat ze nu nog niet precies weten wat de totale omvang van het werk is dat komende jaren in Haïti moet worden verricht. ,,Op dit moment is het werk nog volop gericht op noodhulp. Pas in de komende maanden worden de kosten voor wederopbouw duidelijk'', aldus de SHO.

Het eindbedrag van de actie is dus pas op 26 februari bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.