Home

Achtergrond

Geweld en plunderingen nemen toe in Haïti

Door de toenemende wanhoop onder de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti is het aantal geweldsincidenten en plunderingen toegenomen.

Dat meldde het Rode Kruis maandag.

"De prijs van voedsel en transport is sinds afgelopen dinsdag door het plafond gegaan. Nu de wanhoop toeneemt, steken geweld en plundering de kop op'', aldus een verklaring van de internationale hulporganisatie.

"Toegang tot een slaapplaats, toiletten, water, voedsel en medische hulp blijft zeer minimaal'', stelt Riccardo Conti, namens het Rode Kruis in Haïti. Veel inwoners van hoofdstad Port-au-Prince hebben het gevoel "in een catastrofale situatie'' te zitten.

Volgens VN-vluchtelingenorganisatie OCHA valt het aantal plunderingen nog mee, gezien de omvang van de ramp. De helft van het politiekorps is door de beving uitgeschakeld. "De situatie is gespannen, maar kalm'', aldus Elisabeth Byrs van OCHA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.