Home

Achtergrond

Gevolgen van Q-koorts op kinderboerderij onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wat met de geiten op kinderboerderij De Höfte in Oldenzaal gaat gebeuren.

De dieren zijn allemaal besmet met Q-koorts. Dit werd in augustus duidelijk toen de VWA naar aanleiding van een verhoogd aantal Q-koortspatiënten een onderzoek naar de bron van de besmetting deed. De kinderboerderij is voorlopig gesloten in verband met de besmetting.

De VWA testte de dertien geiten in augustus. Hieruit bleek dat alle dieren besmet zijn met Q-koorts.

Het ministerie van landbouw heeft deze week advies ontvangen van het RIVM over hoe te handelen bij besmette kinderboerderijen en zorgboerderijen. Later deze week neemt het ministerie een besluit. Over het advies wil LNV niets zeggen. ”Wel is duidelijk dat het risico in dit geval anders is dan bij een professioneel geitenbedrijf”, aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.