Home

Achtergrond

Geschokte Wilders plaatst cartoons

PVV-leider Geert Wilders is geschokt door de aanslag op de Deense cartoonist Kurt Westergaard. Dat heeft hij vandaag laten weten.

,,Gelukkig is deze laffe aanslag op Kurt Westergaard mislukt, maar onze vrijheid staat op het spel. Daarom moeten we allemaal solidair zijn met Westergaard en de vrijheid van meningsuiting. Om dat te onderstrepen plaats ik nu drie van zijn Mohammed-cartoons op onze website'', aldus Wilders.

De mannen ontmoetten elkaar vorig jaar in Denemarken. Westergaard maakte vorig jaar ook een spotprent van Wilders. De Deen is het bepaald niet altijd met Wilders eens, maar vindt wel dat hij zijn standpunten mag uitdragen.

De cartoonist tekende Wilders met een bom op het hoofd, ongeveer zoals hij Mohammed uitbeeldde met een bom in zijn tulband. De twee mannen kregen onenigheid doordat Wilders ongevraagd een cartoon van Westergaard in zijn film Fitna liet zien. De auteursrechtenkwestie is inmiddels bijgelegd.

De Mohammed-cartoon staat nu met twee andere tekeningen van Westergaard op de site van de PVV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.