Home

Achtergrond

Gemeenten stemmen in met naam Stichtse Vecht

Stichtse Vecht wordt de nieuwe naam van de nog te vormen gemeente die bestaat uit Breukelen, Loenen en Maarssen.

Daar hebben de drie gemeenteraden gisteravond mee ingestemd. Sticht is de oude naam van de provincie Utrecht en Vecht is de rivier die door het gebied loopt.

De drie gemeenten zijn evenals buurgemeenten Abcoude en De Ronde Venen onderwerp van een herindelingsprocedure. Aanvankelijk zouden de vier genoemde gemeenten, zonder Maarssen, de nieuwe gemeente Vecht en Venen vormen. Daar is van afgezien omdat er geen draagvlak voor bleek te bestaan.

Later dit jaar beslist de Tweede Kamer of de drie gemeenten per 1 januari als Stichtse Vecht kunnen verdergaan. Stichtse Vecht zou dan met ongeveer 64.000 inwoners de derde gemeente van de provincie Utrecht worden, na Utrecht en Amersfoort.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.