Home

Achtergrond

Gemeenten kampen met tekort strooizout

Het strooizout van verschillende gemeenten is of raakt op.

De Brabantse gemeente Sint-Anthonis bijvoorbeeld waarschuwt haar inwoners op te letten omdat er onvoldoende gestrooid kan worden.
Wethouder Jeroen Willems van Sint-Anthonis legde vandaag uiit dat het bedrijf waarmee de gemeente werkt de leveringsafspraken niet kan nakomen.

Volgens de wethouder is het heel lastig is om op het laatste moment nog zout bij andere partijen te halen. De wethouder stelt dat meer gemeenten met dezelfde leverancier werken en dus ook hetzelfde probleem hebben.

Rijkswaterstaat ziet ook dat de zoutvoorraad flink worden aangesproken. Volgens een woordvoerster is er echter geen sprake van dat het zout op raakt. "We bestellen continu bij. Als het zout ergens op raakt, dan zorgen we dat het vanuit een andere regio wordt aangevuld. Het zout is hier nog niet op, maar de bodem is wel in zicht'', zei een woordvoerder van Capelle aan den IJssel maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.