Home

Achtergrond 11 reacties

Geitenruiming in Hoogersmilde opnieuw uitgesteld

Het ruimen van de geiten van Evert Jansen uit het Drentse Hoogersmilde is opnieuw een dag opgeschort. De dieren worden morgen geruimd.

Voor het scannen en controleren van de geiten is echter meer tijd nodig, meldt eigenaar Evert Jansen van de geitenhouderij.

Jansen had een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Landbouw om de ruiming tegen te houden. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven besliste dat die toch door mocht gaan.

De dieren van de Drentse geitenboer zijn verdeeld over twee locaties. Op één locatie is Q-koorts vastgesteld. De tweede, niet besmette, locatie van de boer ligt anderhalve kilometer verderop. De veehouder vond ruiming van de drachtige geiten op de niet-besmette locatie onnodig. De rechter oordeelde echter dat de niet-besmette geiten te nauw verwant zijn aan de dieren op het moederbedrijf. Ze zijn daar geboren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  sinds wanneer heeft een rechter verstand van geiten.hij laat zich ook maar adviseren.

 • no-profile-image

  hobbygeitenhouder

  Evert en Mira, ik wens jullie bij deze heel veel sterkte toe op deze zwarte dag.

  De uitspraak over de besmette geiten op de kinderboerderij bewijst maar weer eens hoe de overheid in elkaar zit. Jullie in het gelijk stellen zou gezichtsverlies betekenen, maar heeft niets te maken met gegronde redenen. Bah!!

  Nogmaals heel veel sterkte!!

 • no-profile-image

  gj

  En waar is LTO , en waar is de dierenbescherming?

 • no-profile-image

  geschokte burger

  met toenemende woede en verdiet volg ik de berichtgeving over degeitenruimingen. het is onbegrijpelijk. Gezonde geénte zwangere dieren die ook al soms hebben gelammerd worden geruimd de zieke besmette dieren blijvne leven en de boeren krijgen er geen compensatie voor. dit moet worden gestopt. Ik dnek dat we er met elkaar wel wat aan kunne doen. de rechter heeft toestemming gegeven, maar wat we met z'n allen wel kunne doen is aangifte doen bij de politie van moord en dierenmishandeling. alsiedereen dat massal gaat doen gericht tegen de voedsel en waren authouriteit die dit uitvoerd. Dan hebben ze een probleem want ze moeten aangiftes behandeelen. geef dit door aan als je e-mail contacten, vrienden, hyvers twitters en dergelijke. we moeten iets doen. Ook meester pieter van Volenhove heeft er al vragen over gesteld. Brief naar de koningin helpt wellicht ook? Maar het moetgene lange politieke weg zijn, er moet nü actie worden ondernomen, dit kán niet!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad beste Zwartebroeker en daarom hameren Spotvogel en ondergetekende er ook juist op om deze en dergelijke zaken niet particulier te regelen maar in samenwerking met lotgenoten en (eventueel en indien betrouwbaar) met de stands- of brancheorganisatie zich tot de bétere advocatuur te wenden. Dat kost een paar pecunia's méér maar geeft ook een veel grotere kans op succesvol procederen. Zoals de zaken nu gaan via een onbetrouwbare CBB-LNV sjoemelarij is dat een regelrechte verkrachting van de rechtsstaat en ons rechtssysteem. En op verkrachting staan zware straffen! Er zou dan ook per direct een klacht bij de HOGE RAAD ingediend moeten worden waarin de onafhankelijkheid en de onbevooroordeeldheid van de CBB-magistratuur in twijfel wordt getrokken. De ruimingen zouden dan opgeschort dienen te worden totdat er nader onderzoek naar de onpartijdigheid en rechtsmatige deugdelijkheid van het CBB-rechtscollege heeft plaatsgevonden. Wanneer dat onderzoek naar behoren gebeurd dan is het vermoedelijk meteen afgelopen met het ruimen van gezonde dieren en zou er een wettelijk kader ontstaan om LNV juridisch aan te pakken.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is dat Michiel. Aan honden en katten durven ze niet te komen omdat dan de hele bevolking in opstand komt. In 2003 flikte Veerman het wel volstrekt totalitair met tienduizenden hobbypluimveehouders. Ze zijn bij LNV geschrokken van de reacties toen en daarom spelen ze het nu op deze manier. En beste GJ, ik vraag me ook al tijdenlang af waarom de Dierenbescherming zo stil is. Maar ik weet het wel hoor. Die vangen vette overheidssubsidies en willen die niet mislopen. Dat is hetzelfde als bij de vogelgriepruimingen 2003 en het ganzenvergassen 2007. Toen liet niet alleen de Dierenbescherming maar ook Vogelbescherming niks van zich horen, bang als ze waren om twee miljoen gemeeschapseuro's op jaarbasis mis te lopen! En LTO? Die speelt al sinds jaar en dag dubbelspel met LNV en het Agri-industriële complex. Want zo zijn onze manieren!

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Het CBB bestaat juist uit mensen, die deskundig worden geacht op het sociaal-economisch terrein, waarover ze uitspraken moeten doen. Geen gewone rechters, maar "deskundigen", omdat dit soort zaken voor gewone rechters te ingewikkeld werd geacht ! Tegen de beslissingen van het CBB staat is ook geen beroep mogelijk.
  In de praktijk blijkt bij dierziektebestrijding elke keer weer dat het CBB een verlengstuk van LNV is. Het lijkt er sterk op dat ze, voordat ze vonnis vellen, eerst met LNV overleggen hoe ze dat het beste kunnen formuleren - dit durf ik te stellen op grond van talloze uitspraken tijdens mkz en vogelgriep - ! Evert en Mira hadden bij een gewone rechter veel meer kans gehad hun gelijk te halen !

 • no-profile-image

  Michiel Hegener

  De vraag is: stel dat Q-koorts werd verspreid door honden, zou de overheid dan ook overgaan tot hondenruimingen? Ik heb deze vraag beantwoord in een opiniestuk in Trouw, te vinden via de openingspagina van mij website michielhegener.nl, net als een paar filmpjes over mijn vier geiten.

 • no-profile-image

  waarom ben ik in dit KUT-land

  @ geschokte burger (en ANDEREN!!!)
  Het idee om aangifte te doen op grond van de door u genoemde redenen lijkt mij een goed plan. Alleen, hebt u daar inmiddels ervaring mee? M.a.w.: bij wie, waar, wat en hoe zouden burgers én medestanders van Evert en Mira succes kunnen behalen? Graag een reactie!
  Overigens: als iemand andere manieren weet om "onze" (=niet mijn!) ziekelijke, walgelijke regering eens even flink de les te lezen, laat u horen a.u.b.!!! Dat dit zo niet langer kan lijkt mij meer dan duidelijk. Ik ben dan ook huiverig voor het antwoord op de vraag HOE lang dergelijke belachelijke spelletjes van de regering nog door zullen gaan....

 • no-profile-image

  Freek

  Sinds gisteren is er een oplossing om ruiming te voorkomen. Zet een groot bord "kinderboerderij" bij de poort! Er komen dan veel meer mensen in contact met de geiten, maar dat geeft niet. De ministers durven het kennelijk niet aan om kinderboerderijen te ruimen in verband met de te verwachten negatieve publiciteit. Aangezien het ruimen van de geiten vooral een zaak is om het falen van de ministeries te maskeen komt dat neit zo goed uit.

 • no-profile-image

  Achterhoekse

  Waar is nu de partij voor de dieren ??????? als je ze nodig hebt, hoor je ze niet .Geitenhouders heel veel kracht en sterkte in deze zware tijden.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.