Home

Achtergrond 2 reacties

Geiten uit Hoogersmilde morgen geruimd

De geiten van de geitenhouder uit Hoogersmilde die een kort geding had aangespannen tegen het ministerie van Landbouw, worden morgen geruimd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het vandaag zou gebeuren, maar er is meer voorbereidingstijd nodig, zo meldde de advocaat van de boer, Johan van Groningen.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag besliste dat de ruiming mag doorgaan, zo werd maandag bekend.

De geiten van de Drentse houder zijn verdeeld over twee locaties. Op één locatie is Q-koorts ontdekt. De tweede, niet-besmette, locatie van de geitenhouder ligt anderhalve kilometer verderop. De veehouder vond ruiming van de drachtige geiten op de niet-besmette locatie overbodig, maar de rechter oordeelde anders.

De rechter oordeelde onder meer dat de niet-besmette geiten te nauw verwant zijn aan het moederbedrijf. Ze zijn daar geboren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  deerne

  kippenvel krijg ik der van.....het komt zo dichtbij allemaal....elke dag leven wij in spanning en afwachting wat er nog komen gaat...leef zo mee met de boeren en hun gezinnen vooral omdat wij zelf in de zelfde sector zitten raakt dit enorm...
  sterkte !!

 • no-profile-image

  karel

  Wat een goor schandaal dat Verburg gewoon haar moordpartijen voortzet. Zonder enige andere doelstelling dat het ruimen van een hele sector. Het CDA en LNV zijn aanfluitingen voor onze beschaving en zij vermoorden de Waarden en Normen!

Of registreer je om te kunnen reageren.