Home

Achtergrond 1 reactie

Geen verplichte vegetarische hap in Den Haag

Rijksambtenaren hoeven niet op de vegetarische toer te gaan. Anders gezegd, het verbannen van vlees uit de restaurants van de verschillende Haagse departementen zit er niet in.

Een verplichte vleesloze dag is ook niet aan de orde. Dat blijkt vandaag uit antwoorden van minister Gerda Verburg (LNV) op vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD).

Thieme wilde onder andere weten of het voorbeeld van milieuminister Jacqueline Cramer navolging krijgt. Bij officiële diners komen er op haar ministerie alleen nog vegetarische gerechten op tafel. Vlees wordt op verzoek geserveerd.

Namens haar collega's schrijft Verburg dat de suggestie om departementsambtenaren helemaal geen vlees meer voor te schotelen, het kabinet te ver gaat. Ook vindt het kabinet dat het bij officiële diners goed gebruik is om de 'culinaire rijkdom' van Nederland te presenteren "passend bij de gastvrijheid van ons land''. Dat betekent concreet dat rekening wordt gehouden met de voorkeur van de (veelal) buitenlandse gasten en van de minister zelf, aldus Verburg.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  J. Willems

  Het wordt tijd dat er in Den Haag bij de volgende verkiezingen een kiesdrempel wordt ingesteld van zeg maar 5 %.
  Dan worden partijen die alleen maar dit soort kolder kunnen brengen tenminste niet meer gekozen.
  Dan hoeven we ons ook niet meer te ergeren aan dit soort flauwe kul.
  de3yh3
  Laat mensen in hun waarde en laat ze datgene eten waar hun spijsvertering op is ontwikkeld, namelijk ALLES.

Of registreer je om te kunnen reageren.