Home

Achtergrond 5 reacties

Geen EU-subsidie voor promotie pluimveevlees

De pluimveesector krijgt het komende jaar geen Europese subsidie voor de promtie van pluimveevlees.

Dat meldde sectordirecteur pluimveevlees en eieren Ben Dellaert tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de productschappen in Zoetermeer. De afgelopen twee jaren was er in totaal 3 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de promotie van pluimveevlees op radio en tv. Daarvan was de helft afkomstig uit Brussel. De andere 1,5 miljoen euro kwam van de slachterijen.

Volgens Dellaert hechten de slachterijen erg veel waarde aan een voortzetting van de campagne en hebben ze besloten om zelf meer geld bijeen te brengen. Voor dit jaar is er nu 2 miljoen euro beschikbaar voor deze campagnes. Een en ander betekent wel dat de hele campagne zorgvuldig tegen het licht wordt gehouden om maximaal effect te bereiken.

De Kip Kiplekker-campagne, waarbij vooral veel voorlichting wordt gegeven aan het publiek over de productie van pluimveevlees, wordt ook voortgezet, zo meldt Dellaert. Deze campagne wordt tot nu toe voor de helft gefinancierd door de slachterijen en voor de andere helft door de primaire sector. Dit jaar zal de primaire sector anderhalve ton meer bij gaan dragen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R.G.

  Wat die Willem uit Coevorden uitkraamt is kakelen als een kip zonder kop. R.G. te V.

 • no-profile-image

  gerard

  Willem is het schoolvoorbeeld van een vent die nergens de ballen verstand van heeft en een erg ongelukkig leven lijdt.Steeds meer mensen reageren zo en zitten slecht in hun vel,verveling nekt de maatschappij!

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Dat denk ik ook ja. Wacht maar tot er voedseltekorten komen. Dan zijn we van een hoop van dat gezeur af.

 • no-profile-image

  Willem

  Krankzinnig dat er zoveel van mijn geld via de EU is weggegooid om mensen voor te liegen over het nut van de kip als voer. Dat de kip nuttig is weet, ik heb de eieren gegeten die ik vond op het erf. Vers en lekker, met dank aan de kip. Zo ontdekte ik nog vele voordelen van het dier. Maar bij mij komt er geen kip op bord. Nu niet en nooit niet. De schande om 1 dier te doden voor onnodig voedsel voor 1 maaltijd voor pakweg 3 mensen. Banaler kan niet. Dan zit er ook nog gentech. in het voer van de dieren (in ieder geval in de VS), waar de dieren ziek van worden en krijgen ze teveel anti-biotica tegen diarree. Dat krijgen de mensen ook binnen en worden daar ziek van. Dus ; wat krijgen we nu, met mijn eigen geld word ik via de EU subsidie bestookt met leugens om mij indirect ziek te krijgen en resistent tegen komende ziektes? Hoe erg kan het nog worden. Wat een stompzinnig land is dit.

 • no-profile-image

  Koen

  Beste Willem,

  Krankzinnig hoe jij oordeelt over een sector die je niet kent; de eieren die je vindt op je erf, zullen hopelijk voor u niet besmet zijn met salmonella, en hopelijk lag dat ei er al geen zes dagen voor je het vond;wat wij niet in het kippevoer mogen mengen wegens verboden, zal uw kip waarschijnlijk wel gegeten hebben: dierlijke eiwitten afkomstig van insecten, een dode mus of muis, enz... Wees gerust : je beseft bijlange niet hoeveel energie de volledige landbouwsector in West-Europa in dat stukje vlees of groente stopt, om het de consument naar zijn zin te maken! Wat het europees geld betreft : ik betaal ook niet graag voor iets waar ik niets aan heb, maar dit noemt men het solidariteitsbeginsel...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.