Home

Achtergrond 3 reacties

Geen 3.000 hectare ontpolderen bij Westerschelde

Er wordt niet nog eens 3.000 hectare langs de Westerschelde onder water gezet.

Dat heeft minister Verburg dinsdagavond gezegd in de Tweede Kamer in een debat over Natura 2000. CDA-Kamerlid Koopmans vroeg de minister af te zien van het ontpolderen van 3000 ha voor getijdenatuur, zoals dat volgens een wetenschappelijk rapport nodig zou zijn voor natuurherstel.

Verburg antwoordde dat dit niet gaat gebeuren en dat ontpoldering beperkt blijft tot 600 hectare, waaronder de Hedwigepolder. "Dat is genoeg’’, aldus Verburg. ,,Die 3000 hectare is niet taakstellend, geen regeringsbeleid en niet aan de orde’’. "Goed nieuws voor Zeeland’’, reageerde Koopmans. " Zo is het, " beaamde Verburg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bertje

  De Hedwigepolder blijft ook droog, let straks maar op. Landbouw hoeft in 2010 niet langer te wijken voor natuur, het roer gaat om in 2010!

  We zullen datgene waar we zo goed in zijn veilig moeten stellen richting de toekomst: Voedselproductie! De Nederlandse agrarische sector is altijd al een voorloper geweest op het gebied van duurzame voedselproductie. Ontpolderen is vandaag de dag niet meer gepast.

 • no-profile-image

  Cees Boogaart

  Wat geldt voor die 3000 ha moet ook gelden voor die 600 ha waaronder de Hedwigepolder. De groene maffia moet gestopt worden met haar chantage.
  Maar zoals we weten na de verkiezingen van dit en komend jaar draait het CDA weer als vanouds, dus boeren en burgers let op Uw saeck.

 • no-profile-image

  gert

  Verburg voelt de hete adem van de achterban,eindelijk !

Of registreer je om te kunnen reageren.