Home

Achtergrond

Galanthus staat op springen

Als de vorst uit de grond is, zullen de Sneeuwklokjes zich binnen de kortste keren voluit manifesteren.

In de keuringszaal wordt daarvan door Cees Breed een voorproefje gegeven met Galanthus caucasius x G. elwesii en Galanthus elwsii 'Macnamarrra'. De soorten staan op pot in de luwte, dus de vorst is er eerder uit. Met tot gevolg dat er volop bloei is.

Breed showt ook een prima pot met de bijzondere, gele Narcissus romieuxii 'Atlas Gold' en de witte Narcissus cantabricus elwesii. Narcissen ook van Hein Meeuwissen die onder andere de grote Narcissus cyclamineus 'Yellow Wings' showt, naast de grote gele N. 'Maximus', Narcissus 'Itzim' met oranje cup en de kortere, wit/gele N. 'Topolino'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.