Home

Achtergrond

Fresq ziet omzet in staart seizoen nog stijgen

De omzet van afzetorganisatie Fresq is in 2009 uitgekomen op 407 miljoen euro. Dat maakte de afzetpartij bekend bij het afscheid van oud-voorzitter Pleun van Dijk.

De omzet viel daarmee hoger uit dan verwacht. Gemikt werd op een omzet van rond de 400 miljoen euro, maar de hoge tomatenprijzen aan het einde van het jaar en de toeberekende omzet van de Britse bedrijven (Thanet Earth) brachten uiteindelijk deze omzet op. Het areaal dit jaar komt uit op 750 hectare, mogelijk wordt dat nog 760 hectare, een lichte stijging.

Van Dijk refereerde in zijn afscheidsrede aan de omzet. Hij berekende dat in guldens uitgedrukt de huidige omzet van Fresq gelijk is aan de gezamenlijke omzet van de drie Westlandse veilingen die in de jaren negentig fuseerden in de Greenery.

De omzet van Fresq groeide onder leiding van Van Dijk, vooral door de ondernemende leden die kozen voor snelle schaalvergroting en nieuwbouw. Die ontwikkeling is onder de huidige marktsituatie stil komen liggen, maar dat is tijdelijk verwacht Van Dijk. "Ik ben ervan overtuigd dat als de crisis voorbij is, leden weer de ruimte zullen benutten."

Of registreer je om te kunnen reageren.