Home

Achtergrond

Franse voorraad tarwe en ander graan groeit

De Fransen blijven met steeds grotere voorraden tarwe en ander graan zitten nu export daarvan verder tegenvalt.

Bij mais verbetert de situatie door meer vraag uit Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje.

Dat meldt de graandivisie van landbouworganisatie Franceagrimer. De exportprognose voor zacht graan is vergeleken met een maand geleden nog eens met 250.000 ton naar beneden bijgesteld. Dat komt vooral door minder uitvoer naar Egypte vanwege nieuwe eisen voor graanschepen.

Binnen de EU neemt Nederland volgens Franceagrimer minder zachte tarwe van de Fransen en meer van de Britten af. De voorraad aan het eind van het seizoen kan oplopen tot 4 miljoen ton, 500.000 ton meer dan de organisatie eerder inschatte.

Mais vertoont het tegenovergestelde beeld. Frankrijk hoopt 6,8 miljoen ton aan EU-buren te kunnen verkopen. Dat is 335.000 ton meer dan wat Franceagrimer een maand geleden voorspelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.