Home

Achtergrond

Franse imam steunt boerkaverbod

Een imam in Parijs heeft zich uitgesproken als voorstander van een verbod op het dragen van boerka's en nikabs in Frankrijk.

Volgens Hassen Chalghoumi moeten vrouwen die de gezichtsbedekkende kleding willen dragen, maar verhuizen naar Saudi-Arabië of andere islamitische landen. Hij deed zijn uitspraken in de Parijse krant Le Parisien van vandaag.

Chalgoumi zegt in het interview dat het dragen van boerka's en nikabs tot een kleine minderheidstraditie binnen de islam behoort en dat het de religie in een kwaad daglicht stelt. Hij heeft al meerdere doodsbedreigingen ontvangen voor het aangaan van een dialoog met de joodse gemeenschap in Parijs.

Een Franse parlementscommissie publiceert dinsdag haar rapport over het mogelijke boerkaverbod. De verwachting is dat het verbod er zal komen. Frankrijk telt ongeveer vijf miljoen moslims. Minder dan tweeduizend vrouwen in het land dragen een boerka of nikab.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.