Home

Achtergrond

Forse kritiek op Productschap Tuinbouw

Het Productschap Tuinbouw ligt onder vuur van boeren en tuinders die vinden dat het schap de heffing die zij moeten betalen "verkwanselt''.

Hun spreekbuis, de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF), kwam vandaag met forse kritiek op onder meer de "flop'' van een keurmerk voor bloemen en op geld dat wordt uitgegeven aan de tentoonstelling Floriade.

Het productschap stelt in een reactie dat het gaat om een Fair Trade keurmerk en dat uitgaven worden gedaan op verzoek van de brancheorganisaties en de vakbonden in de sector. De kosten van de Floriade worden hoofdzakelijk door anderen gedragen en de uitgaven door het productschap zijn gelimiteerd, zodat er verder geen financieel risico is. Ook dit gebeurt op verzoek van de brancheorganisaties, aldus het productschap.

Volgens de NVAF geeft het productschap jaarlijkse miljoenen uit aan juridische procedures om geld van boeren en tuinders te incasseren en worden zij dus met hun "eigen geld'' bestreden. Het productschap noemt dit zwaar overtrokken. Het gaat om "minder dan 1 procent'' van de nota's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.