Home

Achtergrond

Flinke waterschade aan Horizon College Hoorn

Het ROC Horizon College in Hoorn heeft zaterdagavond flinke waterschade opgelopen door lekkages op verscheidene plaatsen in het leidingensysteem.

Drie etages van het gebouw kwamen blank te staan en er ontstond een kleine brand in de meterkast, die de brandweer snel onder controle had. Dat zei een woordvoerder van de scholengemeenschap zondag.

Met man en macht is volgens hem de afgelopen nacht en dag gewerkt om het water weg te krijgen en ervoor te zorgen dat de leerlingen maandag weer naar school kunnen. Dat gaat lukken, aldus de zegsman. Op het Horizon College aan de Maelsonstraat zitten tussen de drieduizend en 3500 scholieren.

De lekkage ontstond door een te grote druk in combinatie met een chemische stof in de leidingen, die werden doorgespoeld om legionella te voorkomen. Volgens de woordvoerder is de schade aan het plafond en de vloerbedekking groot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.