Home

Achtergrond 146 x bekeken

Familie uitgezonden militair redt zich goed

Partners, kinderen en ouders passen zich over het algemeen goed aan tijdens uitzending van militairen naar het buitenland.

Partners en kinderen blijken snel in staat hun leven voort te zetten. Ouders zijn betrokken en bezorgd maar stellen bij terugkomst vast dat de band met hun kind sterker is geworden.

Promovenda Manon Andres van de Universiteit van Tilburg concludeert dat op basis van vragenlijsten en interviews met militairen, hun partners en ouders.

Een grote meerderheid van achterblijvende partners blijkt niet meer spanning te ervaren dan mensen in gewone dagelijkse omstandigheden. Moeders constateren dat kinderen behulpzamer worden en meer verantwoordelijkheidsgevoel tonen. En als het thuisfront zich goed redt, lijken militairen hun uitzending positiever te ervaren.

Conflicten tussen werk en familieleven lijken in verband te staan met tevredenheid over de relatie en het werk. Militairen die voor uitzending al twijfelen over hun carrière in het leger overwegen na terugkomst nog sterker om de organisatie te verlaten.

Het promotieonderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Defensie. In totaal werkten 284 stellen en meer dan duizend ouders mee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.