Home

Achtergrond

FNV Bondgenoten voert opnieuw actie bij Beusmeat

Vakbond FNV Bondgenoten heeft afgelopen vrijdag opnieuw actie gevoerd bij vleesverwerker Beusmeat in Leek.

Actievoerders deelden aan de poort van het bedrijf koppen soep uit om Poolse uitzendkrachten bij Beusmeat een hart onder de riem te steken. FNV stelt dat de Poolse werknemers van het bedrijf te weinig loon ontvangen en voerde daarom eind vorig jaar al actie.

Vorige week claimde FNV een eerste succes; het loon zou met 12 procent verhoogd zijn waardoor de Polen nu het wettelijk minimumloon krijgen. "Succes is een rekbaar begrip", reageert Beusmeat-directeur Jan Riemens. "Ze kregen al het minimumloon, alleen betaalde de uitzendorganisatie de huisvesting vanuit het brutoloon. Nu wordt dat vanuit het nettoloon betaald, waardoor de Polen er bruto dus 12 procent op vooruit gaan, maar netto gaan ze er op achteruit."

Volgens Riemens is de stemming onder de Poolse werknemers positief. "Natuurlijk willen ze wel meer verdienen, dat wil iedereen, maar wij houden ons aan de wet. We werken met een erkende uitzendorganisatie." Op dit moment zijn er geen gesprekken gaande tussen Beusmeat en FNV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.