Home

Achtergrond

Evacuatie toeristen Machu Picchu moeizaam

De circa 2.000 gestrande toeristen in de Peruaanse stad Machu Picchu en omgeving worden per helikopter geëvacueerd uit het door noodweer getroffen gebied, maar gisteren waren pas ongeveer 125 toeristen per luchtbrug vertrokken.

De ouderen, zieken en de mensen die flink geld betalen zijn het eerst aan de beurt; backpackers hebben het nakijken. Zeker zeven mensen onder wie een 23-jarige Argentijnse toerist zijn tot nu toe omgekomen door het noodweer dat sinds zondag de regio teistert.

In het gebied is de noodtoestand uitgeroepen. Water en modder verwoestten de huizen van drieduizend mensen en ook landbouwgronden zijn ondergelopen. Bruggen en delen van wegen zijn ingestort en rivieren traden buiten hun oevers. In het historische centrum van de nabijgelegen voormalige Incastad Cusco zijn een koloniaal huis en een deel van het Incafort Sacsayhuaman ingestort.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.