Home

Achtergrond 2 reacties

Europees geld voor zuivelpromotie

Nederland krijgt ruim 2 miljoen euro van de Europese Unie voor de promotie van melk en zuivelproducten.

In totaal wordt er voor een periode van drie jaar, ruim 4 miljoen euro uitgetrokken voor de promotie in Nederland. Dat heeft de Europese Commissie vandaag in Brussel bekendgemaakt.

De steun voor Nederland maakt onderdeel uit van een pakket promotieprogramma's voor melk en andere zuivelproducten in 2009, 2010 en 2011 ter waarde van 35 miljoen euro, verdeeld over elf EU-landen. De EU betaalt daarvan 17,9 miljoen euro.

De maatregel die nu is goedgekeurd, werd in juli 2009 voorgesteld vanwege de slechte marktomstandigheden in de zuivelsector.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melk

  Ja kijk, persoonlijk zou ik dan die melk niet meer opdrinken als er al iemand in heeft liggen badderen.
  Zonde toch?

 • no-profile-image

  Han

  Gaan we met zijn allen echt meer zuivel gebruiken als er een gelikte recame campagne voor komt? Ik echt niet. Het overschot is weg te werken door minder te maken en minder in te voeren niet door mooi vrouwen met een stukje kaas tijdens de pause van het WK voetbal door beeld te laten lopen.
  De zuivelaars waren beter af met een smak geld om onderzoek te plegen naar andere meer opbrengende producten uit melk. De Egyptenaren wisten het al Cleopatra baadde in ezelinnen melk bij gebrek aan koemelk. Waaom liggen onze TV schonen niet in vaarsenmelk om een jong en jeugdig uiterlijk te houden?

Of registreer je om te kunnen reageren.