Home

Achtergrond

Eurlings: dit nooit meer

De probemen op het spoor door de sneeuwval zijn niet acceptabel en niet voor herhaling vatbaar.

"Dit nooit meer'', zei minister Camiel Eurlings (Verkeer) woensdag in de Tweede Kamer. Hij zei dat de leiding van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail, Bert Meerstadt en Bert Klerk, dat met hem eens zijn en excuses hebben gemaakt.

Eurlings wilde echter niet vooruitlopen op stappen tegen de leiding van de spoorbedrijven, als het toch weer misgaat. In de Kamer is de kritiek op NS en ProRail niet van de lucht. Eurlings wacht onafhankelijk onderzoek door bureau Twijnstra Gudde af dat hij op 22 december gelastte. Dat moet volgens hem uitwijzen of er fouten zijn gemaakt of dat er sprake is van structurele problemen door te weinig investeringen. Eind januari moet het rapport af zijn. Eurlings komt zo snel mogelijk daarna met maatregelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.