Home

Achtergrond 1 reactie

Etten-Leur strooit in geuren en kleuren

De gemeente Etten-Leur lost de krapte aan strooizout op door de gladde wegen te bestrooien met Atlantisch zeezout, de basis voor badzout.

Dat laat de gemeente weten. Op de gemeentewerf staan de strooiwagens klaar met lichtgroen, paars en geel geparfumeerd strooizout om uit te rukken bij de eerstvolgende sneeuwbui.

De Brabantse gemeente kreeg de partij van 18 ton Atlantisch zeezout aangeboden van het bedrijf Nature's Choice dat in de plaats is gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in natuurproducten. Volgens het bedrijf gaat het deels om zout dat kwalitatief onvoldoende is om tot badzout te worden bewerkt. De partij is aangevuld met badzout uit voorraad. Ook aan enkele bedrijven is het kleurige zout geleverd.

Volgens een woordvoerder beschikt de gemeente maandag weer over voldoende regulier strooizout om de gladde wegen te bestrijden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Freek

    Het luchtje wat hier vooral aan zit is dat ieder ander die het zou gebruiken waarschijnlijk een procesverbaal wegens een milieudelict zou krijgen....... Mooie oplossing dus door koning winter. Geen afvoerkosten en een goede beurt bij de gemeente.

Of registreer je om te kunnen reageren.