Home

Achtergrond

Eis: geldboete V&D wegens asbest

Vroom & Dreesman B.V. hangt een geldboete van 60.000 euro (waarvan 20.000 voorwaardelijk) boven het hoofd wegens het blootstellen van haar personeel en winkelend publiek aan asbest.

Dat eiste de officier van justitie maandagmiddag voor de rechtbank in Alkmaar. De officier achtte bewezen dat de dependance van een filiaal van het warenhuis in Hoorn handelde in strijd met de Arbeidsomstandighedenwet. Volgens de officier was de directie er van op de hoogte dat zich asbest bevond in de plafondplaten. Het bedrijf nam echter geen of onvoldoende maatregelen om te voorkomen dat werknemers en winkelend publiek werden blootgesteld aan kankerverwekkende stoffen.

"Het zijn ernstige feiten. Het is algemeen bekend dat asbest een gevaarlijke stof is, daarom is het zo erg dat er uiterst laakbaar is gehandeld '', aldus de officier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.