Home

Achtergrond

Effect Prins Bernhard Bos geëvalueerd

Het effect van het ruim tien jaar geleden aangelegde Prins Bernhard Bos in recreatiegebied Haarlemmermeer wordt geëvalueerd.

Dit is een 10 hectare groot proefproject van de Nederlandse boomkwekerijsector. Het doel van het project is aan te tonen dat het mogelijk is om een vrijwel direct klaar recreatiegebied te realiseren met het gebruik van grotere maten bomen en heesters. Op korte termijn start de evaluatie van dit project waarin wordt onderzocht of de aannames die destijds zijn gemaakt ook zijn uitgekomen. Deze aannames zijn: de integrale beplantingsmethode geniet de voorkeur van de gebruiker mede door het veiliger gevoel ten opzichte van de traditionele beplantingsmethode; de hogere kosten van aanleg worden binnen een afzienbare periode meer dan goedgemaakt door lagere beheerkosten; het terrein direct na aanleg een recreatieve functie kan vervullen en dat de aanplant een hogere ecologische waarde heeft ten opzichte van de traditionele beplantingsmethode. De boomkwekerijsector wil met het Prins Bernhard Bos project aantonen dat het aanplanten van groot plantmateriaal in gebieden met een recreatieve functie zich op den duur zelf terugverdient door het geringere onderhoud.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.