Home

Achtergrond

Eerste president Suriname Ferrier overleden

Johan Ferrier, de eerste president van Suriname, is in de nacht van zondag op maandag in Oegstgeest overleden.

Dat heeft zijn dochter aan de Wereldomroep meegedeeld. Ferrier zou op 12 mei 100 jaar zijn geworden.

Ferrier werd president toen Suriname op 25 november 1975 onafhankelijk werd. Toen een groep militairen onder leiding van Desi Bouterse in februari 1980 de macht greep, trad Ferrier af. Hij ging naar Nederland.

In 1999 werd Ferrier in Suriname gekozen tot politicus van de eeuw. Hij was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en werd ook onderscheiden met de Kwakoe Award voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Suriname en de Surinaamse gemeenschap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.