Home

Achtergrond

Eerste hotelboekingen voor Elfstedentocht

De eerste hotelboekingen voor een mogelijke Elfstedentocht zijn gedaan.

In ieder geval veertien mensen hebben bij hotel 't Anker in Leeuwarden een bed gereserveerd voor de dag van de schaatstocht. "Ze betalen een tientje aan reserveringskosten. Als de tocht dan komt, zijn ze gegarandeerd van een bed'', zegt een medewerker van het hotel.

Hotel 't Anker is al sinds jaar en dag voor veel niet-Friezen de plaats om te overnachten ten tijde van de Elfstedentocht. In de film De Hel van '63 biedt het hotel onderdak aan de acteurs Cas Jansen en Lottie Hellingman. Volgens de hotelmedewerker heeft dat de populariteit van het hotel vergroot.

Ook andere hotels in Leeuwarden merken de voorbodes van de Elfstedentocht. Bij het Oranje Hotel zijn al een aantal reserveringen geweest die op het laatste moment werden afgezegd. "Dan zeiden ze dat ze alleen maar voor de zekerheid hadden geboekt. Voor als de tocht zou plaatsvinden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.