Home

Achtergrond

Eerste Burger King in Moskou

Hamburgerketen Burger King opent vandaag zijn eerste vestiging in Rusland.

Het restaurant in het Metropolis-winkelcentrum in Moskou markeert het begin van een verdere expansie op de Oost-Europese markten, zei topman John W. Chidsey van Burger King vandaag.

Behalve in Europa wil Burger King ook uitbreiden in het Midden-Oosten en Afrika. De Amerikaanse keten realiseert inmiddels meer dan 80 procent van de groei in internationale markten.

Nog deze maand opent Burger King een tweede vestiging in Moskou in het Europeysky-winkelcentrum. In de loop van het jaar wil de fastfoodketen het aantal restaurants in Rusland verder uitbreiden.

Burger King, bekend van de Whopper-sandwich, is de laatste vijf jaar al actief in Oost-Europese landen als Polen, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije en Roemenië. De betreding van de Russische markt komt een paar weken nadat de hamburgerketen in Joy City bij Peking zijn 12.000e restaurant ter wereld had geopend.

Concurrent McDonald's heeft al langer een vaste voet op de Russische markt. Deze branchegenoot telt ongeveer 180 restaurants in het Oost-Europese land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.