Home

Achtergrond

EZ steunt midden- en kleinbedrijf bij kredietaanvraag

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) trekt 745.000 euro uit voor twee proefprojecten om kleine ondernemers te helpen bij het aanvragen van krediet.

Het gaat om kredietaanvragen tot 250.000 euro. Eén proef betreft het inrichten van een organisatie, die aanvraag, administratie en beheer van kredieten verzorgt. De organisatie, die naar verwachting 1 juli paraat is, kan naar schatting assisteren bij zo'n duizend aanvragen. Deze proef loopt tot eind 2011.

Een tweede proef gaat om de opleiding en ondersteuning van adviseurs bij brancheorganisaties. Ook binnen dit project kunnen zo'n duizend aanvragen worden begeleid. De proef duurt van 1 april tot 31 december 2010.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.