Home

Achtergrond

EU stelt geen adoptieregeling Haïti op

De Europese Unie werkt geen plan uit om de adoptie van Haïtiaanse kinderen, die het slachtoffer geworden zijn van de aardbeving, te vergemakkelijken. Dat heeft de Europese Commissie maandag bekendgemaakt.

Tijdens een informele bijeenkomst van de ministers van Justitie, vorige week in Spanje, zei Europees commissaris Jacques Barrot van Justitie dat de EU naar een Europees kader voor adopties zou zoeken in samenwerking met Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

De woordvoerder van Barrot zei maandag in Brussel dat ,,een Europees kader voor adopties op dit moment voorbarig lijkt''. Hij voegde eraan toe dat de commissie daar ook de bevoegdheid niet voor heeft.

De Europese Commissie heeft geen bezwaren tegen het versnellen van reeds bestaande adoptieprocedures, zoals in Nederland, Italië en België gebeurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.