Home

Achtergrond 2 reacties

EU-landen eens over klimaatdoel

De EU is bereid de CO2-uitstoot in 2020 met 30 procent verminderen vergeleken met 1990, als de andere grote 3industrielanden een vergelijkbare inspanning willen leveren.

De ambassadeurs van de 27 EU-landen zijn het eens geworden over dit gezamenlijke doel in de verdere klimaatonderhandelingen.

Volgens een diplomatieke bron is dat goed nieuws, omdat gevreesd werd dat een aantal ’klimaatsceptische’ landen, zoals Polen, niet zo ver wilde gaan. ”Die landen zijn binnen boord gebleven.”

De EU zette aanvankelijk in op een CO2-reductie met 20 procent in 2020. In de aanloop naar de klimaattop in Kopenhagen verhoogde ze dat percentage tot 30, maar alleen als ook andere machtsblokken iets extra’s zouden willen doen. Op de top in Kopenhagen lukte het niet tot bindende afspraken te komen.

Europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks verwijt de EU-landen gebrek aan ambitie en het vasthouden aan een strategie die in Kopenhagen tot niets heeft geleid. Volgens hem is een CO2-reductie van 30 procent noodzakelijk om te voorkomen dat de aarde meer dan 2 graden opwarmt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Veel doden door de kou in de EU ,gauw weer een klimaatconferentie in Kopenhagen

  • no-profile-image

    henk

    Vannacht in Roemenie nog 10 mensen doodgevroren !!

Of registreer je om te kunnen reageren.