Home

Achtergrond

'EU kan meer doen voor aanpak kinderarbeid'

De Europese Unie kan meer doen om kinderarbeid te bestrijden.

Niet alleen met behulp van politiek overleg en ontwikkelingssamenwerking maar ook met handelsmaatregelen. Dat staat in een dinsdag door de Europese Commissie gepubliceerd rapport. Het rapport kwam er na een initiatief van minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken om in de EU te komen tot een effectieve bestrijding van kinderarbeid.

Minister Verhagen is blij met de erkenning in het rapport dat de EU meer kan doen en met de constatering dat de Europese Commissie daarvoor alle beschikbare instrumenten moet inzetten.

Nederland pleit al langer voor de instelling van een verbod op de invoer van producten die zijn gemaakt met behulp van de ergste vormen van kinderarbeid. "Met het rapport is dat doel een stuk dichterbij gekomen'', aldus Verhagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.