Home

Achtergrond 5 reacties

Duyvendak: 10 procent minder uitstoot in 2010

Klimaatactivist en oud-Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft vandaag samen met het radioprogramma Vroege Vogels de aftrap gegeven voor het nieuwe klimaatinitiatief 10:10.

De initiatiefnemers willen 10 procent minder CO2-uitstoot in 2010.

"Kopenhagen is mislukt'' zei Duyvendak over de klimaattop afgelopen december in de Deense hoofdstad. "We kunnen niet blijven wachten op onze politieke leiders. We moeten nu samen in actie komen, samen een daad stellen'', aldus de oud-politicus van GroenLinks in Vroege Vogels.

Het klimaatinitiatief 10:10 bestaat al langer in Groot-Brittannië. De Britse 10:10-beweging bestaat sinds september 2009. Initiatiefnemer is Franny Armstrong, beter bekend als de regisseur van de klimaatfilm The age of stupid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  Als Duyvendak vanmiddag naar Buitenhof had gekeken had hij zich kunnen overtuigen hoe de verantwoordelijke ministeries in Nederland elkaar tegenwerken om energie te besparen ,alles loopt stuk op bureaucratie en regelgeving,in Duitsland gaat het stukken beter en zijn ze ons jaren vooruit,de ambtenaren zijn in Nederland niet van goede wil.Diederik Samson had wel praatjes maar kon het ook niet weerleggen

 • no-profile-image

  Gert

  Duivendak , was dat niet die buitengewoon integere inbreker ,intimideerder en brandstichter?

 • no-profile-image

  gert

  De energiebelasting is al weer verhoogd ,dit is toch weer een succes voor de milieulobby,zullen zijn kiezers wel blij mee zijn

 • no-profile-image

  Leen

  Duyvendak heeft in zijn leven nog nooit anders gedaan dan overal tegen zijn. 10% minder uitstoot terwijl de thermometer ver-onder-gemiddeld staat is wederom een staaltje links geblaat zonder enige realiteitszin. Bekijk de thermometers op het Noordelijk Halfrond en je weet dat het met de opwarming van de aarde nog zo'n vaart niet loopt.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Jazeker, maar integer zijn ze daar in Den Haag toch allemaal?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.