Home

Achtergrond

Duitsland verhoogt groeiprognoses voor 2010

De Duitse regering rekent voor dit jaar op een iets sterkere economische groei dan eerder werd gedacht.

De economie groeit naar verwachting met 1,4 procent. Eerder werd uitgegaan van een vooruitgang met 1,2 procent. Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken bekend.

De Duitse minister van Economische Zaken, Rainer Brüderle, is voorzichtig optimistisch over de prognoses voor Duitsland. Hij zei dat het dieptepunt achter de rug is, maar dat de weg naar boven ,,langzaam en pijnlijk'' zal zijn. Volgens de minister kan het nog drie jaar duren voordat de Duitse economie terug is op het niveau van 2008, voordat de crisis in alle hevigheid toesloeg.

De Duitse economie, de grootste van Europa, ging vorig jaar door de sterkste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog met een krimp van naar schatting 5 procent. Duitsland moest vorig jaar bovendien de titel van 's werelds grootste exporteur afstaan aan China.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.