Home

Achtergrond 1 reactie

'Duitse zuivelindustrie te passief voor fusiegolf'

De Duitse zuivelindustrie is te passief als het gaat om initiatieven op het gebied van fusies en consolidering van de sector.

Iedereen zit op elkaar te wachten, maar niemand doet wat.

Die conclusie trekt economisch researchbureau Munich Strategy Group (MSG). Een door MSG uitgevoerd onderzoek onder de ondernemingen in de zuivel toont aan dat geen enkele daarvan concrete plannen heeft om te investeren in overnames en acquisities, hoewel 72 procent van de ondervraagden ervan uitgaat dat de anderen zulke plannen wel hebben.

"Dat is een indicatie dat veel bedrijven het consolideringsproces wel zien, maar slechts weinig daaraan zelf actief willen of kunnen deelnemen," aldus MSG, dat waarschuwt de sector zo de boot definitief mist.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    De Duitsers hebben het wel gezien in Nederland, die laatste fusie leverde ook bij lange na niet het gewenste resultaat

Of registreer je om te kunnen reageren.