Home

Achtergrond

Drentse kassen ingestort door sneeuw

Door de sneeuw is zondag in het tuinbouwgebied De Rundedal bij het Drentse Barger-Compascuum een kassencomplex ingestort.

De kassen van in totaal 2 hectare stonden leeg. Ze waren van een rozenkweker die vorig jaar met zijn werkzaamheden is gestopt. De kas staat in een nieuw te ontwikkelen tuinbouwgebied van 300 hectare van de gemeente Emmen, waarvan 180 hectare bedoeld is voor glastuinbouw. De ingestortte kas kan niet meer gebruikt worden, die is helemaal verwoest. Foto Newspower.nl

Veel toeloop had schapenhouder Ger Lardinois de afgelopen dagen niet bij het scheren van zijn schapen. Elk jaar komt een in Zwitserland woonachtige Australiër langs om de schapen van hun wintervacht te ontdoen. Gezien het weer buiten lijkt dat nu nog wat vroeg, maar de schapen van Lardinois blijven dan ook nog even binnen. Morgen worden naar verwachting de laatste van de 900 dieren geschoren. Om de wolprijs hoeven de schapen niet te worden geschoren. De wol brengt heel weinig op. Het weer was spelbreker bij de gebeurtenis. Slechts weinig mensen waagden het om naar de boerderij van de familie Lardinois te reizen. Er ligt te veel sneeuw. Foto Twan Wiermans

Een West-Afrikaanse seizoensarbeider uit Rosarno legt uit hoe hij is verwond tijdens de rellen tussen Afrikaanse migranten en inwoners uit de Zuid-Italiaanse provincie Calabrië. De Afrikanen trekken tijdens het oogstseizoen door Italië om onder meer olijven en citrusvruchten te plukken. Vanwege de lageopbrengstprijzen schakelen telers deze illegale arbeiders in. De arbeiders leven in schamele onderkomens. De rellen ontstonden eind vorige week nadat een groep jonge blanke Italianen een auto met migranten onder vuur nam. Daarop reageerden de arbeiders met een vergeldingsactie. Inmiddels hebben de migranten Rosarno verlaten en lijkt de rust weergekeerd.
Foto ANP

In het Friese Akkrum kon melk worden opgehaald dankzij hulp van de loonwerker met sneeuwschuif.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.