Home

Achtergrond

Dommelsch komt vakbond tegemoet

De Dommelsch-brouwerij in het Brabantse Dommelen stopt met het bottelen van bier van het Belgische merk Jupiller.

Dat heeft een woordvoerder van brouwerijconcern AB InBev vandaag meegedeeld, na een eis van vakbond FNV Bondgenoten. Het bierconcern AB InBev, waartoe ook Dommelsch behoort, wordt in België getroffen door een staking. Om toch Jupiler te kunnen leveren, werd in ons land nog een voorraad gebotteld bij Dommelsch. De productie van Belgisch bier zal bij Dommelsch niet worden hervat zonder dat eerst overleg met de vakbond heeft plaatsgevonden, aldus de woordvoerder van AB InBev.

FNV-bestuurder Jack Couwenberg had woensdag na een bijeenkomst van het personeel aan de directie laten weten dat de werknemers in Nederland niet langer de staking in België willen ondermijnen. Hij dreigde met een staking in ons land.

FNV Bondgenoten wil ook dat 42 aangekondigde ontslagen hier van tafel gaan. De woordvoerder van AB InBev zegt dat hierover nog overleg zal plaatsvinden met de ondernemingsraad.

In België worden brouwerijen van AB InBev geblokkeerd door boze werknemers, die protesteren tegen het ontslag van 263 medewerkers. De productie ligt daar stil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.