Home

Achtergrond

Dodental in Luik opgelopen

Het aantal mensen dat is omgekomen door de explosie woensdag in het centrum van Luik, is opgelopen tot negen.

De reddingswerkers hebben donderdagmorgen de zoektocht naar overlevenden of lichamen in het ingestorte pand in Luik onderbroken wegens instortingsgevaar van een aangrenzend pand. Dat moet eerst worden gestut. In de nacht vonden ze nog twee lijken in het puin.

Het is niet bekend hoeveel mensen in het pand waren, toen het in de nacht van dinsdag op woensdag door een explosie instortte. De identificatie van de slachtoffers verloopt moeizaam. Gevreesd wordt dat er nog meer lichamen worden aangetroffen. De autoriteiten denken geen overlevenden meer aan te treffen. Sinds een 13-jarig meisje woensdagmiddag levend uit het puin werd gered, is geen teken van leven meer vernomen uit de puinhopen. Belgische media berichtten dat het zoeken met speurhonden daarom is gestaakt.

Aangenomen wordt dat de grote ontploffing werd veroorzaakt door een gaslek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.