Home

Achtergrond

Dochter piloot Julio P. vraagt Máxima hulp

De dochter van de Nederlands-Argentijnse piloot Julio P., die wordt verdacht van oorlogsmisdaden in Argentinië, heeft prinses Máxima per brief verzocht haar invloed te gebruiken om te voorkomen dat hij levenslang krijgt.

Dat heeft een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bevestigd na een bericht hierover in De Telegraaf. De bewuste brief zat maandag bij de post aan het kabinet van de koningin en is doorgezonden naar het ministerie van Justitie voor beantwoording, aldus de zegsman. Prinses Máxima gaat de brief niet beantwoorden en bemoeit zich niet met de kwestie. "Dat kan ze niet en dat wil ze niet'', aldus de woordvoerder.

De voormalige Transaviapiloot werd vorig jaar in Spanje gearresteerd op verzoek van Argentinië. Dit land verdenkt hem ervan in de jaren zeventig zogenoemde vluchten des doods te hebben uitgevoerd. Hierbij werden tijdens het bewind van de militaire junta politieke tegenstanders boven de oceaan uit het vliegtuig gegooid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.