Home

Achtergrond

'Dit jaar mogelijk geen klimaatverdrag'

Voor het eind van dit jaar is er vermoedelijk geen bindend klimaatverdrag.

Dat heeft de klimaatchef van de Verenigde Naties, de Nederlander Yvo de Boer, vandaag gezegd.

Na de mislukte klimaattop van Kopenhagen, vorige maand, heeft De Boer gesproken met een aantal regeringsvertegenwoordigers. Daaruit is volgens hem naar voren gekomen dat de landen bij de komende klimaattop, aan het eind van dit jaar, overeenstemming willen bereiken over maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Daarna moeten die richtlijnen worden uitgewerkt in een verdrag.

Op de klimaattop in het Deense Kopenhagen konden regeringsleiders het niet eens worden over een plan om de klimaatschommelingen en de gevreesde gevolgen daarvan gezamenlijk aan te pakken. Het akkoord werd een intentieverklaring, waarin de landen de hoop uitspreken ooit tot bindende afspraken te kunnen komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.