Home

Achtergrond 1 reactie

Dik ijs in gemeentehavens Meppel gebroken

Vrachtschepen kunnen weer laden en lossen in de gemeentehavens in Meppel.

Een ijsbreker heeft er vanochtend het ijs gebroken.

Dat heeft Sander Wels, ijscoördinator van Rijkswaterstaat in Oost-Nederland, gezegd. Het ijs in de gemeentehavens was 13 centimeter dik. "Dat is bijzonder'', aldus Wels. Als het ijs 4 à 5 centimeter dik is, kunnen schepen er volgens hem nog op eigen kracht door.

Ook onder meer op het Meppelerdiep tussen Zwartsluis en Meppel is het ijs, van ongeveer 8 centimeter, over een kilometer gebroken. Het was de eerste keer deze winter dat in Oost-Nederland ijsbrekers werden ingezet.

Wels verwacht dat het zondag niet nodig is opnieuw ijsbrekers in te zetten. Mogelijk is dat maandag wel weer het geval.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Toch weer aanvoer van veevoer

Of registreer je om te kunnen reageren.